Sevdiğiniz işi yapın!
Yaptığınız iş sizi mutlu etmiyorsa, ayaklarınız geri geri gidiyorsa; o işi derhal bırakın! Mutlu olmak, huzurlu uyumak; çok para kazanmaktan daha önemli inanın.. Az kazanın ama mutlu olun.. Azıcık aşınız, lakin dertsiz başınız olsun :)

İstediğiniz kadar uyuyun!
Uyku insanı resetleyen bir şey.. Uykunuzu alamazsanız, her daim mutsuz olursunuz.. Ben şahsen; uykuyu çok sevdiğim için, fırsat buldukça uyuyorum.. Dinleniyor, arınıyor, unutuyorum.. Uyku; unutmanıza da, etkileri hafifletmenize de yardımcı olur.. Her kötü olayın peşine uyuyun zaten de; genel olarak da, bol bol uyuyun...

Yatağınız rahat olsun!
Kıyın  paraya ve yatak için para harcayın.. Kendinize zaman ayırabildiğiniz yer, muhtemelen sadece yatağınız.. Günlük koşuşturmadan sıyrılabildiğiniz, kendinizle kalabildiğiniz ve dinlenebildiğiniz yegane yer.. Uykunuzu şımartmak ve daha mutlu olmak için; mümkün olan en pahalı ve rahat yatağı alın..

Müzikle yaşayın!
Sevdiğiniz müzik, aslında sizi hayata bağlayan şey.. Müzik, insanlara pek çok şey hissettiren ve bu yüzden de aslında konsantre bir düşünce hapı olan; mucizevi bir varlık.. Mutluysanız, enerjikseniz, yorgunsanız, acılar içindeyseniz.. Mutlaka kendinize göre bir müzik bulun ve her fırsatta dinleyin.. Evde, iş yerinde, okulda, yolda.. Değişik ruh durumlarına, değişik müzikler seçin ve atın ortaya bir karışık :)

Bir konuda gerçekten iyi olun!
Bu; yaptığınız iş de olabilir, hobiniz de.. Herhangi bir konuda çok fazla bilgiye sahip olmak da olabilir, herhangi bir enstrümanı çok iyi çalmak da.. Bir konuda iyi olun ve bu konudaki üstünlüğünüzü insanlara hissettirin...

Dostlarınız olsun!
Özel tavsiyem, hemcinslerinizden seçin... Yıllanmış dostluklarınız olsun.. Hayatınızdaki insanları kolay kolay bırakmayın.. Yıllar geçtikçe, birikmiş yaşanmışlıkları ve tecrübeleri birilerine anlatmak zorlaşacak ve siz çocukluğunuzu bilen birilerine ihtiyaç duyar olacaksınız.. Ergenlikte yaşadığınız rezil anılardan, ilk aşkınıza; içip sapıtmalarınızdan, evlilik kararınıza.. Hayatınıza şahit olan birileri olsun... O sizin en büyük eseriniz, bırakın birileri bunu takdir etsin :)

Aşık olun!
Bol bol aşık olun.. Aşk, insanı tazeleyen bir duygu.. Her yeni aşkta, tüm kötü yaşanmışlıklara perde çekiyor insan.. Her yeni ilişkiye, geçmişini temizleyerek başlıyor.. Hem kendinizi temizleyip, hafiflemek; hem de o endorfin deryasında yüzmek için; bol bol aşık olun... Platonik olsa da olur; aşk olsun, çamurdan olsun...

Şiir okuyun!
Seversiniz, ya da sevmezsiniz; orası sizin bileceğiniz iş.. Ama gerekirse kendinizi zorlayın ve mutlaka şiir okuyun.. En azından sevmediğinize kanaat getirene kadar okuyun.. Ben şiir sevmem diyorsanız, altını dolduracak gerekçeleriniz olsun.. En azından bir Nazım Hikmet, bir Orhan Veli, bir Cemal Süreya okumuş olun... Şiirin; dilinizin ucuna kadar gelen ama bir türlü ağzınızdan çıkmayan o duyguları nasıl da özetlediğini görünce; hayret edeceksiniz..

Hayvan besleyin!
En azından sorumluluk sahibi olmanın ne demek olduğunu öğrenmek için bile yapın bunu.. Kedi köpek olsun demiyorum.. Sevmeyebilirsiniz.. Kuş olur; hiç olmadı balık olur... Düzenli yemek vermenin, yaşadığı yeri temizlemenin, hayatta kalmasının ellerinizde olduğunu hissetmenin ne demek olduğunu öğrenin.. Sizi bambaşka biri yapacak, emin olun...




Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Belki dahası da gelir zamanla.. Aklına gelen varsa, başka maddeler; benimle paylaşsın :)

0 yorum:

 
MüTeveLLi HeYeTi © 2009. BaLıK GöZüNDeN İNeK!