12.07.2011

Ne Ki?

dünya sizin oyun alanınız, onu iyi kullanın :p

bir kaç gündür aklımda bu slogan var. hangi reklamda kullanılmıştı hatırlamıyorum ama aklımdan da çıkartamıyorum. ne bir adım geri gidebiliyorum, ne bir adım ileri.

buralar acayip sıcak. haftasonu kemerdeydim. sevdiğim bir arkadaşım geldi diye gittim. e antalyaya gelen kişi denize girmek ister. burda 4 ten önce sahile gidilemiyor. ben de 1 saat için şezlonga para vermeyelim dedim çünkü en geç 6 da dönmek istiyordum eve. bu durumda biz de belediye plajı tabir edilen ve halk arasındaki adı amele plajı olan yere gitmek durumunda kaldık.
bir ara suda iken etrafımda - ki takriben yarım metre mesafede- adamlar görünce midem ağzıma geldi.

maalesef antalya -diğer tarafları bilmem ama özellikle kemer- bitmiş durumda. bu kadar talebi kaldıramıyor. üst yapı olanakları tamam ama, alt yapı dediğimiz doğası kaldıramıyor. tanımadığınız insanlarla aynı küvete girmiş gibi. bi de herkes çıplak doğal olarak. mayo diyorsunuz ama amele plajına gelen halk tabakasının mayo estetiğine sahip olduğunu söyleyemeyeceğim. o kadar çok pansiyon-motel-otel var ki, rekabetten dolayı fiyatlar dipte. e hal böyle olunca, herkes orda. eğer deniz kıyısındaki lüks otellerde kalmıyorsan, mecburen ya o otellerin kapattığı plaja para vereceksin ya da amele plajına gideceksin. oysa o kadar güzel bir yer ki kemer.
benim gittiğim arkadaşın ailesi orda yaşıyor uzun zamandır. iki katlı bahçeli bir evleri var. hayat o kadar tatlı ve o kadar rahat ki orda. ama sahile inince meridyen atlamış gibi oluyorsun. başka bir dünya. zaten çarşısında dolaşmaya kalkınca türkçe hariç her dille rahatsız ediliyorsun, satıcılar tarafından. cevap vermeyince de, "haaa türk la bunnar, ehe" diyorlar. aralarında bir kod fln olmalı.
antalyada en güzeli, klimalı bir mekanda film neyin izlemek. biz de öle yaptık. amele plajından korkup eve dönünce açtık kendimize bir güzel dizi. (V adlı diziye başladık. zuzaylı hikayesi) bira aldık, cips aldık, yayıldık koltuklara, mis :)
siz de şayet antalya tarafına tatile fln gelmeye niyetliyseniz, ucuz pansiyona gitmeyin. kıyın paraya sahil otellerine gidin. hem astarı yüzünden pahalıya geliyor; yemekti, plajdı derken; hem de istemediğiniz bir halk kitlesiyle burun buruna kalıyorsunuz.benden sölemesi.

Polly, antalyadan bildiridi :))

2 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Antalyaya gelirseniz bizde kalmayın mesajı mı veriyorsun hafız çok ayıpladım :)

PoLLy dedi ki...

yoo, ben zaten antalyada bile değilim ki :p

 
MüTeveLLi HeYeTi © 2009. BaLıK GöZüNDeN İNeK!