30.09.2009

SoN DüRüM

yüksek lisans gülü oldum ben...
daha şimdiden yüzümden sivilceler fışkırdı; sabah kalktığımda alt dudağım, arap dudağı gibi şişmişti.. ştreşten bebeem, ştreşten :)
her gelen hoca "şunu okuyun, bunu yazın, bi dahaki dersime bunsuz gelmeyin" gibi fetvalarla başladı döneme.. elimde defter, ha bire not aldım durdum. bi yandan da dudaklarımı kemirmiş olmalıyım ki, bu hale geldi zavallı dudacıklarım..
şimdiden kara kara düşünceler aldı beni.. kötü mü ettim ki diye düşünüyorum. azıcık aşım, dertsiz başım takılıyodum ne güsel.. akşamları facebooktan tarla ekip biçmek gibi aktivitelere gark olmuş, mükemmel bi yaşantım vardı... şimdi ise, okumam gereken bi dünya kitap,araştırmam gereken yerli yabancı yüzbinlerce kaynak, nasıl yazılacağını bilmememe rağmen yazmam gereken bi makale, bir sempozyumda sunmak için hazırlamam gereken bir ödev ve gitmem gereken dersler-girmem gereken sınavlar var..
bir yüksek lisans öğrencisi, dört duvar arasındaki öğrenci değildir a dostlar.. aktiftir, dinamiktir... araştırır, öğrenir, sorgular..
yaaaaa, ne sandınız?

5 yorum:

fevkalade olağan dedi ki...

evvelinde sorsaydın sakın ha sakın.. yüksek doktora falan bunlar bi insanın kendine yapabileceği en büyük işkence.. bulaşmak kaçkaçkaç.. derdim.. şimdi olunca.. tebrikler.. hayırlı olsun.. eminim çok seveceksin.. araştırmanın ve üretmenin hazzını doya doya yaşa.. diyorum.. artı bi de müstehzi gülücük.. :))

Unknown dedi ki...

altı üstü bir yüksek lisans demek istiyorum :Pp

PoLLy dedi ki...

sevgili fevkalade olağan; yapma bea! baştan sölemez mi insan? artık vazgeçmek de olmaz :(

sevgili SeMe; "alt tarafı" diye düzeltmek istiyorum.. :D

Robin Goodfellow dedi ki...

ben de bu güzelim rahatımı bozup yüksek lisans mı yapsam diyordum ama bunu okuyunca bir durdum :D

Adsız dedi ki...

Memleketimin lisansı ne ki yükseği ne olsun? :(
Yine de başarılar dilerim tüm içtenliğimle!

 
MüTeveLLi HeYeTi © 2009. BaLıK GöZüNDeN İNeK!