hiçbirşeyden korkmadım, dişçiden korktuğum kadar!
ama haksız da değildim, şimdi başımdan geçenleri anlatsam; oturur ağlarsınız; kıyamam..

ama maalesef, korkudan titresen de; diş çürüyen, bozulan bişi.. mecbur gidilecek o doktora, oturulacak o koltuğa..

yıllardır erteler dururdum dişçi işini. bak yıllardır diyorum.. evet, gençlere doğru örnek oluşturacak davranışlar değil bunlar.. ama kimse beni örnek almasın kardeşim...
ve fakat dişetlerimin kanamaya başlaması ile, bu gidişe dur deme kararı aldım geçenlerde..
gittim bi dişçiye..
tartar olmuşmuş dişlerimde, kanama ondan oluyomuş.. rahatladım tabi.. daha ciddi bişi olur diye korkuyodum, dişeti çekilmesi fln.. geçen hafta perşembe gününe tartar temizliği için randevu vermişti, gittim yaptırdım.. bunda bişi yok.. ama yıllardır bakımsız bıraktığım dişlerimin iyi bir bakıma ihtiyacı varmış.. sadece temizlikle bitmeyecekmiş bu macera.. 8 dolgu dedi! 8 ne be!!

ve ilk dolgu randevum bugündü!
yahu ben o koltuğu oturunca bile tansiyonu düşen bi insanım.. sen bana iğnelerle, vızıldayan oyucularla geliyosun.. ben bugün korkudan ölmedim ya, daha da çok zor..

yaklaşık bir saat sürdü dolgunun yapılması.. soğutucu+iğne+diş etinin altına yapılan anestezi  sonrasında canım yanmadı evet.. ama dişçiden çıktıktan sonra başladı kabus.. 12 gibiydi çıktığımda.. saat 6 ya kadar geçmedi bi kere uyuşukluk.. uyuşukluğun geçmesini beklemeden, ağrı gösterdi kendini.. dişçi uyarmıştı, ağrı yapabilir diye.. kabul.. ben de gittim yattım.. uyuyunca hissetmem diye.. nitekim öyle de oldu.. uyandığımda ağrı kalmamıştı.. ama saat şu anda 00:10 ve hala kullanamıyorum sağ tarafını ağzımın.. kullanmayı bırak, ağzımı kapatamıyorum yahu, dolgulu dişime üstteki dişim değince bile yerimden zıplıyorum!

bu daha ne kadar sürecek! yeter yahu!
bu dolgulardan 7 tane daha yapılacak! ben her seferinde böyle mi olacağım?

çok mantıklı bi fikrim var!
böle teker teker uyuşturmakla uğraşacağına, beni bi defaya mahsus genel anestezi ile bayılt.. ne yapman gerekiyorsa tek seferde yap.. hem eziyet kısa sürsün hem de hiçbişi hatırlamayayım.. nasıl?

buradan tüm diş hekimlerine sesleniyorum!!



2 yorum:

bi dost dedi ki...

geçmiş olsuun.. ilkokul zamanımdan beri bi ayağım dişçilerdedir hep, benim kadar haşir neşir insan da yoktur yani seni anlıyorum:) hiç acımasa bile o vızzz sesleri insanı çıldırtıyo zaten.. yalnız sen o kadar zaman dişçiye uğramamana rağmen 8 dolguya şükretmelisin :))

PoLLy dedi ki...

ben de aynı şeyi düşündüm sevgili Bido.. 8 iyi aslında :)) ben kanallar yapar, dişler çeker fln sanıyodum :))amaan, allah kormuş :))

 
MüTeveLLi HeYeTi © 2009. BaLıK GöZüNDeN İNeK!