10.07.2014

Yeniden...

Uzun zamandır şöyle hasbıhal etmemişiz. Hayatımda ne olup bittiğini yazmamışım hiç.. Ama gerçekten bir süredir, önü alınamaz bir ilhamla yazıyordum.Ki yazdıklarımı da paylaşıyordum.. Az çok siz de farkındasınız :))
Ancak o ilhamın sonu geldi sanıyorum. Bir süredir, tek kelime yazamaz oldum. Bunlar hep dönem işte :)

Neyse bu arada hayatımda neler olup bittiğini anlatayım biraz...

Okulların kapanması ile birlikte, bir boşluğa düştüğümüz gerçek.. Mal gibi kalakaldık açıkçası...
"Eee şimdi ne olacak?" birbirimize en çok sorduğumuz soru.. Okula gidiyoruz, yapacak hiç bir şey yok.. Pc başında oturup, eve geri dönüyoruz...

Bu fırsattan yararlanıp, hayatımı cehenneme çeviren alerjim için doktora gittim ben de..
Burnumdaki polipler nedeniyle bunca acı çektiğimi biliyordum, alalım dedi doktor.. "Acil" dediği için de randevumun 5 gün sonrasına ameliyat ayarladı. Normalde lokal anestezi ile yapılabilen bi operasyonken, benimki fazlaca olduğundan genel anestezi yapılacak dedi.
Gittim, MR fln çektirdim.. Poliplerimin tipini fln belirledik ve ameliyat günü de hastaneye gidip efendi gibi yattık...
Orada çektiğim fizikyel ve psikolojik acılardan bahsetmek istemiyorum açıkçası.. Çoook zordu...
Neyse; ameliyata aldılar beni. 1 saat sürmesi gereken ameliyattan 5 saat sonra çıkarmışlar beni. Yanımda refakatçi gelen arkadaşım çok korkmuş.. Annem haber alamayınca, ayvalıktan atlayıp antalyaya gelmiş fln..
Neyse efendim; ancak ertesi sabah uyanabildim. Kontrole gelen doktorum; "Filmde görünenden çok daha fazlası varmış. Kafatasına kadar yayılmış poliplerin. Temizlememiz çok zor oldu" dedi.

Sonrası yine fiziksel acı zaten.. O tamponların çıkarılması var ya.. Olmaz olsun.. Allah, düşmanımın başına öyle acı vermesin, mümkünse bana da bir daha yaşatmasın...

Sonrası kontrol fln.. İyileşme sürecimi hızlandırmak için bir sürü ilaç elbet.. Ama en fenası, kortizon!
Evet, bir haftadır kortizon kullanıyorum. Hem de öyle böyle değil.. İlk 5 gün, günde 12 tane, sonraki 2 gün 10, sonraki 8 diye diye bitecek 15 günde... Alınabilecek en tavan doz bu.. E tabi bünyemde şişme, su toplama fln olacak.. Tuz yeme dedi doktor.. 1 ay boyunca sıfır tuz!
Beni aldı bir korku.. Zaten şişkoyum.. Bir de kortizon şişirirse, yandım allah diye veryansın ettim ancak ne fayda.. Kullanacaksın dedi doktor.. Yanında bir sürü antibiyotikler, spreyler, antihistaminikler fln.. Mutfak masamın üstü, eczane tezgahı gibi :(

Bu kortizon hadisei beni fena korkuttuğu için, gerçekten yediğime içtiğime dikkat etmeye başladım.. O keyifle yediğim pizzalarla fln vedalaştım.. Aslında bir nevi sağlıklı beslenmeye başladım. Tuzsuz ama :))
Bugün 1 hafta doldu kortizon kullanmaya başlayalı.. Ve tam 2,5 kilo verdim!
İnanılır gibi değil :D
Beni görenler hayret ediyor :)
Verdiğim kilo farkedildiğinden değil, 2,5 kilo dediğin devede kulak benim için.. Kortizona rağmen kilo verebilmiş olmam, onları hayrete düşüren... :)

Bu vesile ile de hayatımda bir takım değişiklikler yapmaya karar verdim. Sağlıklı beslenme diyetine bundan sonrası için uymaya örneğin. Kortizon için belirtilen 1 aylık süre bitse de, tuzsuz yemeye, şekerden ve undan uzak drumaya ve sağlıklı beslenmeye devam edeceğim. Artık üstümde taşıdığım bu fazla kilolarla vedalaşma zamanı geldi, :D

Bir değişikliği de; tezimi yazma kararını vererek yaptım.. Eskiden beri beni okuyanlar bilirler, seneler önce yüksek lisans yapmaya başlamış, gecemi gündüzüme katıp ders dönemini bitirmiş ancak şu teze bir türlü başlayamamıştım.. Hah, işte şimdi onu da vereyim de kurtulayım moduna girdim... Artık yeter..
Hayatıma yük olan her şeyden kurtulacağım.. Sonrasında doktora yapıp yapmamak konusunda karar vermedim henüz. İster yaparım, ister yapmam. Yeter ki şu geçmişimden gelen yükler bir azalsın :))

Durum budur...
temmuzun 24 ü itibari ile tatile de çıkıyorum... Kafamın da dinlenmesi lazım.. Bu sene gerçekten çok ama çok yoruldu. Önümüzdeki senenin planlamalarına bakacak olursak, yine çok yorulacağım aşikar. O zaman sağlam bir tatil yaparak, yeni seneye bomba gibi girmenin zamanıdır diyorum :))

Yeni şeyler olursa yine yazarım ama yeni şeyler pek olmuyor bizim buralarda.. Belki istanbulda :D
Haydi hoşçakalın :D

2 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

yaşatmıyorlar lan pelin,
inadına ölsek mi napsak?

PoLLy dedi ki...

Ölmek yok!
Bir el beni burdan zorla çekip alana kadar ölmek yok..
En azından şu ara içimdekiler böyle diyor...
Yarın ne olacağını bilemem...
Belki senden önce ölürüm...
Olur da apansızın ölürsem, blogda taslaklarda vasiyetim var. Biri açsın okusun da yerine getirin..
Ölüm acayip bir hadise vesselam...

 
MüTeveLLi HeYeTi © 2009. BaLıK GöZüNDeN İNeK!