26.06.2009

MichaeL JacksoN


Michael Jackson Ölmüş....
sabah sabah, aldığım ilk haber... bütün günüm ve belki daha da uzun sürem karardı işte.. çok mu severdim; son zamanlarda olmasa bile, evet bayılırdım kendisine.. o benim çocukluğumun popstarı... "Dangerous" albümü, edindiğim ilk yabancı albüm... "In the Closet" şarkısı, bir kadının ne kadar güsel olabileceğini keşfettiğim ilk şarkı ve daha neler neler... sesi, şarkıları, dansları ile; o benim hayatımda çok özel bir yere sahipti.. bir kere türkiyeye konsere gelmişti, onda da izmirde kalmıştı diye hatırlıyorum;izmir hiltonda.. bilmem doğru mu hatırlıyorum...

sadece benim için değil, benim gibi pek çok kişi için çok kara bir an; onun öldüğünü öğrendikleri an.. çünkü o facebook'ta fln dolaşıp duran "80'lerde çocuk olmak" videoları, yazıları fln var ya; işte onun olmazsa olmazı, michael jackson idi. onun şarkılarını öğrendik, onun gibi dans etmeye çalıştık... gerçi o bizden bir büyük nesili de ihya etmişti.. nesillerce çocuğun, gencin kahramanı oldu. sonrasında; gerçektir ya da yalandır, ben bilmem; çocuk pornosu iddiaları ile kirlenen ünü, onu evine kapattı. cildinin durumunun kötüleşmesi, artık sesini de kaybediyor olması onu hem sahnelerden hem de insanların gözünün değdiği her yerden uzaklaştırdı. oysa; elvis presley'in kızı lisa mary presley ile bir evlilik yapmış, bu evliliğinden bir kızı olmuş ve "bu kız çocuğu elvis ile michael'ın genlerinin buluşması, mucize çocuk" diye ne umutlar bağlanmıştı.. şimdi ne yapıyor acaba o kız çocuğu? ya lisa mary? kardeşleri ne durumdalar acaba? peki ya milyarlarca hayranı? ben milyarlarca hayranından biriyim işte. istanbulun bir köşesinde, mecburiyet prangalarıyla bağlı olduğumdan mütevellit, hiçbişi yapamıyorum onun için. ama imkanı olanların, evine, cenazesine, mezarına fln gitmelerini; bir kere de benim için "heal the world" diye bağırmalarını istiyorum.

bu hayat herkese herşeyi unutturuyor. ama ben seni unutmak istemiyorum.. huzur içinde yat..
Edit: şimdi iş yerinden dailymotion' a giremiyorum. eve gidince unutturmayın, klip eklicem bu yazıya..


5 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Aslında ben de üzüldüm de çaktırmıyorum. İnternetin olmadığı zamanlarda aklıma kazınan ilk yabancı star olduğu için belki ya da ne biliyim.Zaten kalan iki maykıl(jordan ve şumayer) da ölünce oturup vasiyetimi yazmaya başlarım.

PoLLy dedi ki...

şumayer seni de beni de gömer be ya..dur daha...
jordan'a garanti veremiyorum :)

erkan bal dedi ki...

içim buruk ya. ben bu kara çocuğu seviyordum...:(

Godsyndrome dedi ki...

haklısın valla şumi aşkım depreşti :D

PoLLy dedi ki...

sevgili İbrahim Ortaç; o kara çocuğu kavruk delikanlı olduğunda da, beyaz adam olduğunda da sevdik.. biz 3 renk jackson'a aşina bir nesiliz..

 
MüTeveLLi HeYeTi © 2009. BaLıK GöZüNDeN İNeK!