8.05.2009

KomPeLa PoLLy

Yaşı müsait olanlar hatırlar.. Steve Kompela diye bi futbolcu var idi. Gaziantepspor adlı güzide futbol klübümüzde top koştururdu kendisi. Çok tatlı, zenci mi zenci bi insan evladıydı. Onu sevimli bulmamızın sebeplerinin başında; kırık bir türkçe ile konuşması, çok çok konuşması ve insan ilişkilerinin çok kuvvetli olması gelirdi. O dönemlerde Fenerbahçe' de oynayan Emre Aşık ile, akıllardan çıkmayan bi sohbetleri de olmuştu hatta. Başlık da orda esinlenilmiştir.
Beraber çapkınlık yapmaya ikna etmeye çalılıyordu Emre, Kompela'yı; kameralar karşısında. "Bara gidelim gece, senin kızlarla aran iyidir. Eğleniriz" fln diye. Kompela da buna yanaşmıyor, bozuk türkçe ile karşı çıkıyordu. Ve işte Emre orda, senelerce akıllardan çıkmayan cümleyi çıkarmıştı ağzından. “arkadaş arkadaşın kompelasıdır” kameraman ve etraftakiler gülmekten kırılmış; zavallım kompela ise anlamadığı için neler olduğunu, mel mel bakmakla yetinmişti. Ordan biri, atasözünün aslını söleyip durumu açıklayınca da, kompela aylarca televeoleye vtr olarak gösterilen meşhur sözü sölemişti. “Emre bana pizivink dedi” :D
İşte şimdi ben de boyuma posuma bakmadan; bir kompelalık yapma niyetindeyim. Yarın akşam, liseden beri görüşmediğim fakat 2-3 ay önce facebook sayesinde bulduğum arkadaşım ile, ofiste beraber çalıştığım arkadaşlarımdan birini tanıştıracağım. Hayatımda ilk defa, böyle bir şey yapmaya niyetlenmiş bulunuyorum ve sanki tanışacak olan benmişim gibi heyecan bastı dört bir yanımı :) Üstelik kızın bundan haberi yok .. umarım yarın yüzüme gözüme bulaştırmam be blog.. ben istiyorum ki, mutlu olsun insanlar... aşık olsunlar, sevsinler birbirlerini... ne iyi insansım, di me :)
:p

3 yorum:

bi dost dedi ki...

ayy böyle olaylara hiç girmemek lazım aslında, sen bulaşmışın bi defa hayırlısı olsun tabi, alnının akıyla çıkarsın içinde inşallah ama bidaha yapmamanı öneririm :D kötü bişe olunca arada kalıyosun sonra..

bi de ben bu emre-kompela olayını bilmiyodum ve koptum şu an :D :D :D

PoLLy dedi ki...

ahahaa... demek senin yaşın biraz genç, sevgili bi dost... benim yaşıma yakın olsaydın, aklından çıkmazdı :D
bulaştım ucundan ama, bakalım artık..ben tanıştırayım da, gerisi onlara kalmış.. kılımı kıpırdatmam bi daha :)

absalom dedi ki...

o insan evladı radyocu mu olmuştu sonradan bişe olmuştu ya :)
heheheh

ama bu muhabbeti hatırlamıyorum...
hay allah :)

 
MüTeveLLi HeYeTi © 2009. BaLıK GöZüNDeN İNeK!