13.08.2009

BeNi SeÇ!!!!

Normal şartlar altında, duyarlı bi insan evladı değilim ben... birileri bi yerlerde acı çekiyor, bilirim ama monoton “hmm” dan başka bi tepki gelmez benden. Bununla ilgili benzer bi itirafı, mardindeki katliamla ilgili olarak da yazmış idim. Neyse.. gazze de savaş olmuş, peeeh... afrikada çocuklar aç, mmhhh...
Tamam gurur duymuyorum bununla ama, yapımda yok; ben napiim...
Tabi konu hayvanlar olunca iş değişir.. buna duyarlılık deyin, algıda seçicilik deyin, yuh ne ayıp deyin.. ne derseniz diyin ama bi kedi yavrusunun olası acısı beni daha çok ilgilendiriyor..
Velhasıl kelam...
Konuyu şuraya bağlamaya çalışıyorum ki.. sabah işe gelince; kahvemi koyup gazetemi okumaya başlarım ben. Sonra bloglara fln bakarım.. orda hoşuma giden başka şeyler bulurum, ordan oraya atlarım fln.. bu sabah da öle oldu.. kendimi birden “kardeşini seç” te buldum.. neden bilmiyorum, yani daha önce de duymuştum bu mevzuyu.. hatta doğudaki kardeşlerine defter-kalem fln gönderen arkadaşlarım vardı ama hepsine burun kıvırırdım. Ama bu sefer kendime engel olamadım! Şırnak’tan 11 yaşında bir kız çocuğunu seçiverdim!

Sonra ona mektup yazmaya başladım.. dedim ki önce kendimi anlatayım.. sonra o bana kendini anlatır, benimle ilgili bişiler sorar fln..sohbet gelişir, birbirimizi tanırız bi şekilde.. ama daha mektubun ortasına gelmeden, tıkandım kaldım.. şırnakta, topu topu 11 yıldır yaşayan bi kıza; ne anlatabilirsiniz ki.. “istanbuldayım ben, şu işi yapıyorum. Ama hayatım pek renksiz.. işten çıkınca direk eve geliyorum, bütün akşam internette pinekliyorum.. bu sebepten yeni heyecanlar aradım da kendime, seni de ordan buldum” denmez ki.. ya ne denir? Bilmiyorum..o yaştaki ve o kültürdeki bi çocuk için, zaten fazlasıyla kafa karıştırıcı olabileceğimden tırsıyorum..
28 yaşında, çalışıyor, yalnız yaşıyor; ama evli değil! Ben mi abartıyorum? Yadırgamaz mı bunları? Ya da saklamalı mı? O zaman ne anlatmalı?
Sadece bi kaç hediye fln göndersem dedim. Sonra hayvanlık etme kızım diye yapıştırdım cevabı kendime.. kısa bi not yaz, içine de renkli defter kalem fln koy.. offf...

Nedense, onunla tanışmak bana iyi gelecek gibi hissediyorum..
Acaba diyorum; doğa beni üremem konusunda dürtüyor da, ben mi mesajı algılayamıyorum?

PS: siteye bi bakın derim. Belki siz benden daha duyarlısınızdır... belki sizi benden daha çok etkiler.. belki siz de oralardan bi kardeşiniz olsun istersiniz..

6 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Senin üreyesin gelmiş diye cıvık cıvık başlıycam yoruma ama öyle devam etmeyeceğim.Siteye baktım Polly, çocukların mektupları tuhaf çok samimi olan da var.Defter için sağol ben bilgisayar istiyorum diyen de.Güzel bir şey ama yine de tehlikeli.O çocuğun penceresi oluyorsun,hatta bi çeşit umudu oluyorsun.Çekindim ben.

PoLLy dedi ki...

ben de yıllardır benzer çekincelerle uzak durdum hep. bi de, sıkılgan insanım ben. 3 ay sonra hevesim geçerse nolcak dedim. ama bu sefer, kendiliğnden oldu herşey.. belki de benim için zamanı gelmişti..
ve belki de, senin için zamanı gelmemiştir; sevgili godsy...

gribulut dedi ki...

bencede iyi gelir tanış ve kaynaş :)

PoLLy dedi ki...

sevgili gribulut; sen kaynaşmak istemez misin peki bi tanesiyle?

neden kendimi sosyal sorumluluk projesinde gibi hissediyosam?

bi dost dedi ki...

önceliklee, aynı duyarsızlık bende de söz konusu.. yani üzülüyorum bi yerlerde olan bişeylere, ama ağlayamıyorum ve bundan çok rahatsızım :S ne bilim, garip işte.. odun yaratılmışız biz belki de..

sonralıkla da, kardeşini seç olayını ben de bliyorum ve çok hoşuma gidiyo ama ben de ne yazacağımı ne yapacağımı bilmediğim için çekiniyorum hep.. bi de unutmaktan korkuyorum ben :S öyleyim çünkü az öküzlük var, bi de üşengeçlik, sonra unutur giderim falan.. off ne bilim ya..

PoLLy dedi ki...

anlatmak istediğim tam olarak buydu zaten.. yıllar yılı ben de sıkılırım, unuturum diye tırstım..
demek senin de daha zamanın gelmemiş :D

 
MüTeveLLi HeYeTi © 2009. BaLıK GöZüNDeN İNeK!